Als u een steuntje in de rug kan gebruiken

U leeft uw leven. En dan ineens ontstaat er een probleem. Zoals een lastige situatie rondom geldzaken, zorg, wonen of werk. Thuis bij de opvoeding of rond sociaal contact in uw wijk.

U gaat op zoek naar oplossingen, maar waar moet u beginnen? Kent u de weg in alle mogelijkheden?

Als het in uw leven even anders loopt dan verwacht ontstaan er vragen of keuzes waar u misschien niet alleen uitkomt. En dat is niet zo raar. Het lukt lang niet iedereen om vragen beantwoord te krijgen. Of zaken geregeld.

OCO staat naast u

Het is prettig dat er iemand met u meedenkt als u met vragen rondloopt of problemen ervaart in uw leven. Misschien kan een familielid of kennis u bijstaan? Als dit niet lukt is het mogelijk de hulp van een OCO in te schakelen.

OCO is er voor alle levensvragen en voor alle leeftijden. Iedereen kan gebruik maken van OCO. U wordt altijd gratis en belangeloos geholpen.

OCO denkt met u mee

Een OCO bepaalt niet wat u moet doen of waar u naar toe gaat. Dat doet u zelf, eventueel met hulp van de OCO.

Een OCO  kijkt zo breed mogelijk naar uw situatie. En gaat samen met u op zoek naar antwoorden en oplossingen. Zo vind u sneller uw weg!

OCO kan met u mee

Soms moet u ergens op gesprek. Bijvoorbeeld bij de gemeente, of andere instantie. Een OCO bereid zo’n gesprek samen met u voor. Zodat uw vragen helder zijn.

Als u dat wilt kan een OCO ook met u meegaan naar een gesprek. U heeft dan een paar extra ogen en oren. U voert zelf het gesprek, maar staat er niet alleen voor.

U bent geholpen

OCO handelt zonder oordeel en zonder eigen belang. Uw situatie is het uitgangspunt. Het doel is een passende oplossing of een helder antwoord in beeld te krijgen.

Door inzet van een OCO:

  • staat u er niet alleen voor
  • vindt u makkelijker de weg in alle mogelijkheden

Ondersteuning door een OCO is meestal van korte duur. Wanneer het nodig is, ondersteunt een OCO u langer.

Wanneer OCO? Uitleg in 1 minuut

Deze korte video geeft u dezelfde informatie over OCO als hierboven op deze webpagina.